Brist i hypotesten

Mari Maurstad hevder, som flere andre, at etter fylte førti venter bare roller som bamsemor eller babe. Handlingsrommet kvinner har på en scene, er så uendelig mye mindre enn menns. Egentlig er det bare som Vakker, eller Mor til Vakker man slipper til. Meryl Streep har flere ganger tidligere gått ut og sagt det samme. Men det er en brist i hypotesen. Streep jobber jo. Hun er en  av de kvinnelige skuespillerne som har kunnet velge å vrake i roller. Sist i Mamma Mia. Da var hun ganske riktig Mor til Vakker, men likevel… Og Maurstad er også aktuell med nytt show. Joda, hun har laget det selv. Men teatersjefen tror likevel at mange nok vil se det til at hun får midler til å gjennomføre det.

Er de talsrør for alle kvinnene som bare forsvinner ut i skyggen? Eller lurer det en anelse bitterhet for at man ikke fikk rollen som Nora likevel?

3 kommentarer

Filed under Magasinet

3 responses to “Brist i hypotesten

 1. Martin

  Men Meryl Streep er jo verdens beste skuespillerinne (hvis man regner ut fra antall Oscar-nominasjoner). Så hypotesen er kanskje heller at man ikke får jobb med mindre man er verdens aller beste til noe. Uten at det gjør den opprinnelige teorien om at kvinner over førti ikke får interessante roller noe spesielt mye dårligere.
  Eller så stemmer det siste i innlegget ditt; (litt omskrevet) at kvinner i nevnte alderssegment sutrer

 2. Shit… Du har helt rett. Hvis Meryl Streep klager, hvordan er det da for alle Sandra Bullockene og Meg Ryanene i verden? De som bare er sånn helt midt på treet. Om ikke litt under?

 3. Martin

  Jeg tror vi hadde spart oss for en hel rekke middelmådige og dårlige filmer dersom Sandra Bullock og Meg Ryan blir regnet som for gamle til å jobbe… Problemet er vel bare at for hver Bullock som blir arbeidsledig så kommer det opp en Miley Cyrus eller Paris Hilton (hun er visst skuespiller også nå).
  Så vi har uansett tapt.
  Det eneste vi kanskje kan være enige om er vel at vi kan være glade for hver rolle Meryl Streep fremdeles får

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s