How to: Selve møtet

Pleier du å komme i trøbbel på sitatsjekken? Se denne videoen. Den sparer deg for mange bekymringer. Ved å være ryddig før intervjuet, slipper du å rydde opp rotet etterpå. Eller hva synes du? Ødelegger det stemningen å lage regler for intervjuet før det engang er begynt?

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “How to: Selve møtet

 1. Sara Sægrov Ruud

  Hei Ingvild!
  Jeg har også erfart at det er lurt med opptaker på portrettintervju. Men skal alltid sagt være sagt? Som rimelig nyutdannet (men ikke uerfaren) journalist opplevde jeg at en kjent person med bred mediabakgrunn ville trekke et sitat fra en portrettintervju, om en sak personen selv la frem og brukte god tid på. Premissene var gitt på forhånd. Jeg nektet å ta vekk sitatet.

 2. Jeg pleier å si at forfattere og journalister alltid er verst på sitatsjekk. Jeg tror kanskje det er vanskeligere for dem å bli beskrevet med andres ord. Noen andre som har erfaringer på dette?

 3. KariS

  Jeg sender oftere og oftere kun sitater til kjente/medievante folk jeg intervjuer. Selv om de har fått premissene klart fortalt, så pirker og pirker de på ting jeg har skrevet, inkludert UTTALELSER som jeg har på tape! Noen sier at de så på akkurat den og den biten av intervjuet som hyggelig venninneprat!
  Jeg lurer for øvrig på om det å sende hele teksten fører til at man legger begrensninger på seg selv? At det fort kan bli et skryteintervju? Nå synes jeg ikke dine intervjuer bærer preg av skryt. Hvordan reagerer de når de leser ikke-så-flatterende beskrivelser av seg selv?

 4. Hei Kari! Vi tenker visst på akkurat det samme i dag. Jeg har laget video om akkurat det du spør om, men jeg har dessverre ikke svaret. Flytter kommentaren din over dit, og så fortsetter vi diskusjonen i mitt siste innlegg? Yez?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s