Hvem skriver vi for – egentlig?

Gjør journalisters ønske om å fremstå smart og pålest journalistikken bedre? Eller forer den bare vårt eget ego? Ingvilds serie om tro og tvil fortsetter…

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Hvem skriver vi for – egentlig?

  1. Jeg prøver å tenke at dersom noe kan formuleres enklere uten at det blir mindre presist, så velger jeg den enkle formuleringen.

    Samtidig setter jo stoffområdet til en viss grad premissene for formuleringene. For eksempel må musikkjournalister kunne regne med at folk som leser plateanmeldelser er over snittet interessert i musikk, og ikke måtte skrive for den lille prosenten av folk som ikke er et fnugg interessert i musikk, men som tilfeldigvis er innom kultursidene den dagen. Jeg tror det kunne blitt ganske flate artikler dersom man ikke kunne tatt noe bakgrunnskunnskap for gitt. Samtidig kan det ikke bli så ekstremt spisset at bare en bitteliten menighet forstår teksten. Det er en balansegang her, og jeg synes norske aviser er ganske gode til å forklare dumrianer som meg med f.eks faktabokser og spørsmål-svar-intervjuer. Mye bedre enn for 10-15 år siden.

    Bare litt nysgjerrig, hvor mener du denne posisjoneringen er mest tydelig?

  2. Hm, måtte tenke litt over spørsmålet ditt. Jeg tror enhver bedrift og bransje har sitt eget hierarki. I så måte er journalistikken intet unntak. Kanskje posisjonering er tilstede i alle redaksjoner? Men jeg synes man finner en tilleggsdimensjon i Oslo. Der blir det viktig å markere seg også utenfor bedriften. «jeg har sett navnet ditt», er vel det ypperste komplimentet man kan gi på minglefestene, ha ha.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s