Gjesteforeleser på intervjuskolen: Mr Will Smith!!

Før, hvis jeg møtte folk som har jobber de ikke liker, eller beint ut hater, så tenkte jeg at det var synd. Synd fordi det sikkert var ytre faktorer som hindret dem i å få drømmejobben. Det finnes mange årsaker å peke på: En sjef. Glasstaket. Livet. Flaksen.

Så oppdaget jeg med årene den merkelige, oppsiktsvekkende og ganske Will Smith-aktige sannheten: folk trenger ingen ytre hindre mellom seg og drømmejobben. De gjør en utmerket god jobb med å sabotere seg selv.

Hvorfor? Fordi det er skummelt å satse. Og selv om du kanskje hater jobben din, så er det jo en fast stilling… (bla, bla, bla) og man vet jo hva man har, men ikke hva man får (gjeeeesp). Dessuten er det sikkert ingen som vil ansette meg (du vet det ikke før du prøver). Nei, det beste er nok å fortsette å være en sliter (ooohhh, det er så synd på deg).

Så – hvorfor er det så skummelt å drømme? Eller tenke stort?

Vel, jeg tror det har litt med den norske mentaliteten å gjøre: du skal jo ikke tro at du er for flink.

Men mest av alt, tenker jeg at det kanskje har med muligheten for å feile å gjøre. For hvis du hopper, hva skjer da hvis det ikke går? Hvis du mislykkes, er alle broer brent da?

Nei, NEI, NEI! Selvfølgelig er de ikke det! Vi lever i et land med verdens beste sikkerhetssystem. Om alt, absolutt alt går på ræv, så får du noen måneder hos NAV. Eller så tar du en vaskejobb mens du pønsker ut ditt neste prosjekt. Eller så reiser du til et varmt land og jobber på cafè for luselønn, men koser deg i solen. Det som er helt, helt sikkert er at du

1. Ikke kommer til å sulte

2. Ikke trenger å bo på gaten

3. Og fremdeles klarer å skaffe sko til ungene dine.

Hater du jobben din? Sett deg ned og skriv opp hva du aller helst kan tenke deg å gjøre. Gjør det fint! Gjør det stort! Se – det er ditt drømmekart. Sant det er vakkert? Og så ser du den snutten en gang til, og forsøker å glemme at det er Will Smith som sier det.

Yeeha! Nå blir det rock n`roll!

( Trenger du enda mer inspirasjon? Sjekk ut bloggen til Jeanette Landfald Bækkevold – fotograf som gjorde sin hobby til jobb. Eller Signe, som med sitt enestående blikk for alt som er vakkert, lever godt av talentet sitt. For flere gla`historier: den alltid livsviktige, uunværlige Frilansinfo.)

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Gjesteforeleser på intervjuskolen: Mr Will Smith!!

  1. Helt hæææærlig! Jeg trengte denne nå. Tar enda mere sats, og hiver meg ut på dypt vann etter 20 år i offentlig sektor. Har startet http://www.jordmorteamet.no. Tanken på hjemmefødsler har alltid ligget der, og nå er den oppe i lyset! Jordmorkofferten er pakket og klar. Twi twi til alle dere andre også!
    Bippi

  2. Så kult! Fortell mer! Hva gjorde at du ville starte for deg selv? Hva savnet du? Skulle jeg noensinne finne på å få et tredje barn, så ringer jeg!

  3. I want something! I’m getting it!

  4. Yeah! Det er ikke tvil i min sjel! Forresten, Miss Strongwoman: kan man trekke noen paralleller mellom hard trening og jobblivet?

  5. Man kan helt klart trekke paralleller mellom hard trening og jobblivet. Har man mål med treningen når man ikke disse uten å gjøre noe for å komme dit … Man kommer ikke dit man vil uten å ta tak, gjøre grep, våge å satse … likeens i jobblivet.

    Man må våge!

  6. Allt är möjligt! Det er sjukt fantastisk… Fant det ut i vår…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s